Čokolada ima jedan učinak koji svi jednostavno volimo

Teobromin, alkaloid koji sadrži kakao bolji je u suzbijanju nagona za kašljem nego kodein, sastojak koji se često koristi u svim lijekovima protiv kašlja

Čokolada može smiriti kašalj i bolja je za kašalj i respiratorne probleme od uobičajenih lijekova, tako tvrde liječnici kojima ćemo odmah povjerovati na riječ.

Liječnik je čak dodao da su dokazi “zapravo čvrsti”. Pišući za MailOnline, Alyn, koji je proveo godine i godine istražujući kašalj, kaže da je nedavno rezultate nedavnog istraživanja bezreceptnog lijeka. “To dokazuje da je novi lijek koji sadrži kakao bolji od standardnog sirupa protiv kašlja.”

Istraživanje koje je provedeno na 163 osobe otkrilo je da se pacijentima koji su uzimali lijek na bazi čokolade kašalj značajno poboljšao u dva dana. Ipak, ovo nije prva studija koja sugerira da čokolada može smiriti kašalj.

Istraživači s Imperial Collegea u Londonu otkrili su da je teobromin, alkaloid u kakaou, bolji u suzbijanju nagona za kašljem nego kodein – sastojak koji se vrlo često koristi u lijekovima protiv kašlja.

Uglavnom, prema profesoru Alyn Moriceu, sve se svodi na tzv. “blagotvorna svojstva” čokolade – drugim riječima, ljepljiva je što znači da formira oblogu na živčanim završecima grla, potiskujući potrebu za kašljanjem.

Be the first to comment

Komentiraj i ti - znam da želiš :-)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.